Gongbad har en stress reducerande effekt på kropp och sinne. Djupt liggande spänningar kan släppa när vårt nervsystem helas till gongarnas kraftfulla vibrationer. Ljudet från instrumenten har förmågan att ta dig bortom sinnet, där vi når stillhet, bortom tanken.

Vibrationerna frigör prana /chi i mottagaren. Vi läker med de helande energierna genom att vila, andas, rensa och fylla på.

Läk kroppen med gongbad – skapa balans och frigör blockeringar
Gongen är ett av våra äldsta instrument och har rötter ända tillbaka till bronsåldern. Den har i årtusenden används för olika syften, som att få odlingar att växa bättre till att läka människors psykiska obalanser. En gong ser ut som en rund, platt metalltrumma och byggs i flera olika storlekar, vilket ger dem olika toner, och möjlighet till att spela melodier. Den vibrerar med 72 000 olika frekvenser, lika många som våra meridianer i kroppen och fungerar som en slags stämgaffel som sägs vibrera in på cellnivå och skapa balans och frigöra mentala, emotionella och fysiska blockeringar. Under ett gongbad sägs djupt liggande spänningar släppa och man känner sig avslappnad och liksom tömd efteråt.

Så funkar gongen!
Varje slag på gongen ger en mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Gongen vibrerar med 72 000 olika frekvenser, lika många som våra meridianer i kroppen och sägs vibrera ända in på cellnivå och lösa upp spänningar, minska låsningar och stimulera cirkulation.

Ett gongbad kan vara mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ då vibrationerna sägs ta sig förbi våra tankar och medvetande, och på så sätt påverka oss på ett djupare plan.

Gongbad – så går det till
Under ett gongbad får man ligga ner på ett mjukt underlag och slappna av medan instruktören slår på en eller flera gongar, som då sprider kraftfulla vibrationer i form av ljud i olika frekvenser.

Ett gongbad kan pågå i allt från några minuter till flera timmar, beroende på om det är en del i ett annat pass eller endast gong.

Vi kan påverkas känslomässigt under och efter gongbadet eftersom det löser upp blockeringar i kroppen och öppnar upp våra chakran. Det är viktigt att låta känslorna komma och inte trycka undan dem eftersom det kan vara blockeringar i vår kropp som frigjorts.

Det är bra att dricka mycket vatten efter ett gongbad för att hjälpa kroppen att renas och helas. Det sägs att effekten av gongen kan fortsätta under flera dagar efter själva gongbadet, och det kan också vara bra att tänka på att ta det lite lugnt direkt efter ett gongbad eftersom man ofta är öppen och därför kan vara extra mottaglig för intryck och energier av olika slag.

Välkommen att uppleva din resa till Oneness.
Med kärlek
Tina Adi